Pogrešana vrhunska alpinista David Lama in Hansjörg Auer

Objavljeno: 18. April 2019 - 17:47
Komentarji: 0 komentarjev

Po poročanju avstrijskega časopisa Tiroler Tageszeitung, se je hitro razširila novica po vsem svetu, da sta pogrešana vrhunska avstrijska alpinista David Lama in Hansjörg Auer na območju gorovja Rocky Mountains v Kanadi. Novica še ni potrjena, a velika verjetnost je, da sta ujeta v snežnem plazu.

Po zadnjih informacijah je prišlo do velikega snežnega plazu včeraj, v sredo 17. aprila v gorovju Rocky Mountains v Kanadi. Prva reševalna akcija je bila neuspešna. Opravljen je bil helikopterski prelet območja plazu, a pogrešanih oseb niso našli.

28-letni David Lama in 35-letni Hansjörg Auer sta se pred kratim odpravila v kanadsko hribovje Rocky Mountains. Skupaj z ameriškim alpinistom Jess Roskelley je trojica ponovila zahtevno smer Andromeda Strain v severozahodni steni gore Andromeda.

Vir: Tiroler Tageszeitung

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.