Pod Everestom se je smrtno ponesrečil Ueli Steck

Objavljeno: 30. April 2017 - 11:02
Komentarji: 0 komentarjev

Gore vzele življenje vrhunskega švicarskega alpinista.

Kot so potrdili mnogi viri iz baznega tabora pod najvišjo goro na svetu, se je Ueli Steck ponesrečil danes zjutraj blizu kampa I. Skupina šestih reševalcev je truplo ponesrečenega alpinista našla pod pobočji Nuptseja.

Steck, ki je bil znan pod vzdevkom "švicarska mašina" in je dobitnik nagrade zlati cepin leta 2009 in 2014, je imel v Himalaji ambiciozni projekt prečenje Everesta in Lotseja v alpskem slogu in to brez dodatnega kisika.

Drugi zlati cepin je prejel za prvi solo vzpon na Anapurno, znan pa je bil tudi po hitrostnih rekordih v severnih stenah Matterhorna, Grandes Jorasses in Eigerja, vsem znanih kot zadnji trije problemi Alp. Eden od njegovih odmevnejših projektov je tudi vzpon na 82 alpskih štiritisočakov v le 61 dneh.

Vir: The Himalayan Times

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.