Plezanje v Aguille Dibona

Objavljeno: 29. Oktober 2016 - 08:55
Komentarji: 0 komentarjev

Aiguille Dibona (3130m, predhodno imenovana Aiguille du Pain de Sucre du Soreiller) je zaradi svoje oblike špice zelo markantna gora in se najaha v francoskih Alpah, v Massif des Écrins.

Današnje ime nosi po znanem dolomitskem vodniku Angelu Diboni, ki je junija leta 1913 skupaj z Guidom Mayerjem opravil prvi pristop na težko dostopno konico.

Med plezalci je zelo priljubljena in smeri v njenih stenah so verjetno najbolj obiskane v celotnem okoliškem področju. Tja se je odpravil tudi Luka Murn, ki je s soplezalcem plezal smer Voie Madier (V+, 350m), klasično smer, ki pripelje na vrh. Stene Aguille Diboma sicer ponujajo tudi obilo navrtanih smeri.

Več o plezanju na Aguille Dibona si lahko preberete tukaj.

Vir in fotografije: Luka Murn.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.