Pintar preplezal Supercanaleto (Fitz Roy)

Objavljeno: 7. Januar 2020 - 07:42
Komentarji: 0 komentarjev

Gašper Pintar (AO Ljubljana Matica, sponzor PETZL) se že nekaj časa mudi v južni Patagoniji in, kot je tam navada, čaka na okna lepega vremena za vzpone na tamkajšnje vršace.

Kmalu po prihodu v Chalten je splezal na Aguja Guillaumet po smeri Amy-Vidailhet, včeraj pa nam je sporočil, da mu je po kar nekaj dnevih čakanja le uspel mnogo večji podvig. V navezi s Francozoma Damienom in Benoitom je preplezal Supercanaleto v Fitz Royu (TD+ oz. VI/5, 1500 m). Ekipa je dobro delovala, tako da so porabili 28 ur za vzpon izpod stene in nazaj, kljub slabim razmeram na vršnem grebenu z veliko napopanega snega.

Čez par dni pride tja tudi David Debeljak in sveža posledično val nove motivacije.

Vir in fotografiej: Gašper Pintar.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.