Pajek (VI/IV+, 500m) - prvenstvena v Temenu

Objavljeno: 10. Avgust 2016 - 11:33
Komentarji: 0 komentarjev

Anže Klarič (AO Matica) in Matija Volontar (AO Jesenice) sta 9. avgusta v južni steni Temena preplezala novo smer, ki sta jo poimenovala Pajek. Smer se ponaša z odlično skalo, le redko je podrto. Linija je izredno lepa in jo avtorja toplo priporočta tistim, ki se iz obiska Dolomitov še niso privadili na našo skalo. 

Opis: Plezati začnemo v stičišču stene in grape, ob kateri poteka dostop. Izberemo polico, na kateri raste nekaj trave, ter ji sledimo v desno do dreves, nato zavjemo naravnost navzgor proti izrazitemu kaminu, kjer si uredimo stojišče. Nad sabo opazimo star klin. Nad kaminom izbiramo najlažje poči ki presekajo več polic, tako, da pridemo do zadnje izrazite police, na kateri naredimo sidrišče. Od tam 20m rahlo proti levi. Na svoji levi opazimo neizrazit stolpič, na desni pa drevo. Plezamo proti drevesu ter pred njim zavijemo skrajno levo in že opazimo poč, ki je detajl smeri(VI). Sredi poči nad sabo opazimo široko polico, na kateri si uredimo udobno stojišče(k). Od tu naprej plezamo v edini logični kamin nad nami in rahlo proti levi. Spet dosežemo veliko polico(k). Nad nami je do vrha še dobrih 150m poplezavanja do največ četrte stopnje.

Vir in fotografije: AO Jesenice.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.