Odprava Rangtik, Zanskar 2017 #PREDAVANJE

Objavljeno: 13. November 2017 - 23:34
Komentarji: 0 komentarjev

Vabljeni na zanimivo predavanje štajerske naveze o alpinistični odpravi Rangtik v Zanskarju v indijski Himalaji, ki bo v sredo, 15. novembra, ob 19:30 v Plezalnem centru Ljubljana.

To poletje, od sredine julija do sredine avgusta 2017, so Tomaž Žerovnik (PK Rifnik Šentjur), Matjaž Dušič (AK Rinka) in Matija Jošt – Matic (AO Celje Matica) preživeli v gorah, ki obkrožajo dolino Rangtik. Kraj, kjer večina gora nima imen, kjer večina gora še ni občutila teže človeškega telesa na svojem temenu. Doline, ki se iz Zanskarja zajedajo v glavni greben Himalaje, domačine v glavnem navdajajo s strahospoštovanjem in bogaboječnostjo. Vanje se podajajo le, če je treba najti kakšnega izgubljenega jaka, nabrati zelišča ali se umakniti v samotno meditacijo. Le tiste doline, ki ponujajo prehod proti jugu v Kištvar, so včasih pomenile nujno trgovsko pot, danes pa zaslužek s treking turizmom.

Matiji to ni bilo nič posebno novega, počasi mu prihaja že v navado. Tomaž, alpinistični, gorskovodniški in ekspedicijski stari maček, si je že dolgo želel obiskati ta konec sveta, Matjaž pa rad hodi v gore in ni mu bilo treba dvakrat reči, da se je pridružil. Bili smo dobra družba samim sebi in drugim.

Vstop je prost!

Poročilo o alpinistični odpravi Zanskar, o kateri smo že poročali, si lahko preberete na spletni povezavi >>

Odprava Zanskar 2017
Vris smeri Treasure of Zanskar v jugovzhodni steni Chakdor Ri (6193 m). Pogled z zahodnega vrha Remalaye (6266 m). (foto Anastasija Davidova - Nastja)

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.