Odlom snežne gobe na Cerro Torre-ju - VIDEO

Objavljeno: 4. Marec 2020 - 16:00
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Dmitry Golovchenko

Odlom snežne gobe pognal veliko gmoto snega po ostenju Cerro Torreja in Torre Eggerja.

Velikokrat imamo možnost spremljati fotografije čudovitih snežnih struktur na ostrih vrhovih in grebenih v Patagoniji. Tokratni posnetki prikazujejo, kako so lahko te snežne gmote tudi nevarne. Ob koncu februarja sta se zgodila kar dva odloma velike snežne gobe iz pobočja Cerro Torreja. O prvem, ki se je zgodil 22. februarja, poročajo italijanski alpinisti. Drugi odlom, ki se je zgodil 27. februarja, pa je v svoj objektiv ujel ruski alpinist Dmitry Golovchenko, ki še poroča, da v tem času v tem delu stene na srečo ni bilo nobene naveze.

Posnetek in fotografija: Dmitry Golovchenko

Vir: Patagonia Vertical

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.