Novo plezališče za drajtuling v soteski Mlačca

Objavljeno: 8. Februar 2016 - 22:19
Komentarji: 0 komentarjev

Nastalo izpod pridnih rok Vilija Gučka.

Soteska Mlačca odslej omogoča obiskovalcem tudi drajtuling* in kombinirano plezanje. Osem smeri v luknji, nekaj deset metrov od lednega poligona, ponuja zahtevnost plezanja od D6 do M9.

Nadja Korinšek je opremila svojo prvo drajtuling smer in jo tudi uspešno preplezala. Avtor ostalih smeri sem avtor prispevka. Smeri so varno (športno) opremljene. Skala ponekod ni najboljša, za drajtuling ravno prava. Stena je visoka cca 15 metrov. Smeri, ki prečita, pa sta dolgi 25m in še kakšen meter več. Za ugoden potek vrvi v teh smereh potrebujemo kar nekaj daljših kompletov. Na sidriščih so obročki za prevezovanje. V štirih smereh z oceno M je ob narejenih svečah plezanje še posebej zanimivo.

Otvoritev plezališča bo v sklopu Humarjevega memoriala, vabljeni!

Obiskovalcem želim obilo užitka in varno plezanje!

Hvala Nadji, Tini & Tinetu, Morisu, Alešu, Bojanu in seveda Pavletu.

*Dr. Aleksander Bjelčevič je imel, kot poznavalec prevzemanja in poslovenjenja tujih besed, prav. Drajtulamo.

Vili Guček
Trbovlje, feb 2016

Fotografije: >>>>

Vir: AO Litija.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.