Nova navrtana smer v Planjavi

Objavljeno: 7. September 2016 - 20:02
Komentarji: 0 komentarjev

Zakonca Suzana in Viktor Relja sta v začetku septembra v južni steni Planjave preplezala novo smer, ki sta jo opremila s svedrovci.

Nova smer, ki sta jo poimenovala S ketne, je dolga 120 metrov, težave pa segajo do 7+. Smer premore večinoma odlično čvrsto skalo.

Dostop: Iz Jermance za Repov kot in proti Srebrnemu sedlu. Vstop je v grapi, ki se začne nad potjo na Srebrno sedlo, ko le-ta zavije desno nad Slap v Repovem kotu. Čas dostopa cca.1 h. Vstop v smer je med Stranjsko smerjo in Odsevom, gurtna v ušesu.

Sestop: Ob stiku s Stranjsko smerjo po njej do vrha, ali s spusti ob vrvi po smeri, dva spusta, glej skico

Vir: Suzana in Viktor Relja.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.