Nova izstopna varianta Teranove smeri v Dolgem hrbtu

Objavljeno: 16. Februar 2017 - 16:06
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Emanuele D'Amico

Italijansko-madžarska naveza preplezala novo varianto izstopa Teranove smeri.

V torek, 14. februarja, sta plezalca Emanuele D'Amico (ITA) in Balazs Ujhelyi (MAD) plezala Teranovo smer v Dolgem hrbtu. Na vrhu smeri je Italijan, ki je ves čas plezal v vodstvu, zgrešil smer originalnega izstopa in preplezal dodatnih 150 metrov smeri.

Nova varianta poteka desno od originalne in se nadaljuje proti steni Dolgega hrbta, kjer smer poteka po 40 metrov dolgem žlebu, sledi 20 metrov prečenja v desno ter kombinirano plezanje naravnost navzgor na snežni plato, ki mu sledi sto metrov dolga izstopna prečka lažjega kombiniranega plezanja. Za 150 m dolg dodatek je predlagana ocena M4, 80°, težavno izstopne prečke pa je M2.

Podatki in fotografije: Emanuele D'Amico

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.