Nov BASE jump višinski rekord z osemtisočaka Cho Oyu

Objavljeno: 25. Oktober 2016 - 16:06
Komentarji: 0 komentarjev

5. oktobra 2016 je Rus Valery Rozov skočil s šeste najvišje gore na svetu, pobočja himalajskega osemtisočaka Cho Oyu (8.201m), z rekordne nadmorske višine 7.700m.

Znani ruski alpinist in »BASE jump« padalec Valery Rozov je postavil nov svetovni BASE jump rekord z nadmorske višine 7.700 metrov. Skok je bil vrhunec 21-dnevne odprave in je trajal 90 sekund. Za tem je Valery razprl padalo in letel do pobočja ledenika in varnega pristanka še približno 2 minuti.

S tem skokom je 51-letni Valery Rozov podrl svoj svetovni rekord iz leta 2013, ko je skočil s severne stene Everesta z višine 7.220 metrov. Poleg tega impresivnega skoka je Valery že skočil tudi iz Shivlinga, Grand Pilier d'Angle na Mont Blancu in iz Kilimanjara.

Ta uspešni skok s Cho Oya je Valery posvetil pokojnemu prijatelju Alexandru Ruchkinu, ki je umrl leta 2015, skupaj z Vyachelavom Ivanovom med plezanjem v južni steni Huandoy Sur v Peruju.

Video prispevek rekordnega skoka:

Vir in foto: RedBull.com

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.