Na grebenu Široke peči

Objavljeno: 7. December 2019 - 10:18
Komentarji: 0 komentarjev

Letošnja pozna jesen je v naše gore "nametala" velike količine snega, kar nakazuje na to, da bi prihajajoča zima lahko bila plezalno zelo dobra.

Razmere trenutno so še bolj slabe, saj sneg še ni predelan, vse to pa ni ustavilo Davida Debeljaka in Gašperja Pintarja, ki sta v gorah nad Martuljkom opravila dobro turo. Kot pripravo na skorajšnji odhod v stene Patagonije sta prečila greben Široke peči.

"David je predlagal prečenje grebena Široke peči, kar se je izkazalo za super izlet. Teren sta že malo poznala, martuljške gore so bile kot vedno divje in neobljudene, z belo preobleko pa so sploh zasijale v malodane surrealno prikazen nad oblaki. Na surovem, razbitem grebenu se je včasih zdelo, kot da ne bi smela biti tukaj, ob žarkih sonca skozi oblake pa bolj prijazno, vendar sapo jemajoče, čudovito. Ko nekaj časa tega nisi videl, skoraj pozabiš, kako navdušujoči so razgledi iz zasneženih vrhov."

Turo sta začela z vzponom po Jugovi grapi do Dovške škrbine, potem pa po grebenu do večje škrbine, ki ločuje Vzhodni steber od grebena, kjer sta sestopila v Amfiteater in v dolino.

Več o plezalni turi si lahko preberete na Pintarjevem blogu.

Fotografije: Gašper Pintar, David Debeljak.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.