Modec-Režek v Turski gori

Objavljeno: 17. Februar 2020 - 18:27
Komentarji: 0 komentarjev

Tadej Bolta s soplezalcem plezal v severni steni Turske gore.

Severna stena Turske gore je precej razbita in poleti nudi številne manj pomembne plezalne možnosti glede na okolišlke stene, predvsem Male Rinke in Štajerske Rinke. Tudi v zimskih razmerah njeno severno ostenje z izjemo Tschadove smeri oz. Bele piramide bolj, kot ne sameva. Ponovno so bolj vabljive linije v Mali Rinki (Vzhodna smer), pa v nadaljevanju ostenja nad Okrešljem Celjska grapa, letos tudi Ledenka. Na drugi strani se ponuja Mrzla gora s svojimi snežno-lednimi linijami...

Vseeno pa se v severni steni turske gore skriva nekaj biserčkov. Eden od teh je nedvomno smer Modec-Režek (III+/3, 220M). Smer sta pred dnevi plezala Tadej Bolta in soplezalec Luka.

Več o njunem vzponu si lahko preberete tukaj, mi dodajamo le še Tadejevo zaključno misel: "O smeri je malo podatkov, zato nisva vedela, kaj lahko pričakujeva. A na koncu sva bila navdušena! Smer Modec-Režek je meni ena najlepših smeri do sedaj. Ambient ozke in izredno strme grape, ki preide v plezanje v odprtem svetu. Prečke so strme in zračne. Razmere pa so bile nenormalno dobre. Celotna smer tako ponuja super uživaško plezanje, ki ne popusti niti za meter."

Vir in fotografije: freeapproved.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.