Misel dveh prijateljev (IX-/VIII+) v Krofički

Objavljeno: 18. Junij 2019 - 09:57
Komentarji: 0 komentarjev

Grega Lačen (AK Črna) in Andrej Gradišnik (AK Ravne) sta preplezala novejšo smer v severozahodni steni Krofičke.

Zaradi letošnjih večjih količin pomladnega snega so severne stene še vedno v večini neprimerne za plezanje. Zato se plezalci podajajo v bolj suhe, južne lege ali pa krajše stene na nižjih višinah.

V eno takih sta se podala Lačen in Gradišnik. Odločila sta se za vzpon v navrtani novejši, še ne leto stari smeri Misel dveh prijateljev (IX-/VIII+, 220m; prva plezala Marko Mavhar in Marko Volk 8.julija 2018) v Krofički. Lačen je uspel na prosto, Gradišnik pa VII+/A0. 

Linija smeri Misel dveh prijateljev (avtor Marko Mavhar, plezanje.net).

Vir in naslovna fotografija: AK Ravne.

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.