Martina in Nico prosto čez smer Unchi maka 7c+/8a, 400 m

Objavljeno: 29. Avgust 2018 - 14:15
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografije: Martina Čufar

Martina Čufar Potard in njen soprog sta preplezala eno najtežjih smeri v južnem delu Francoskih Alp.

V masivu Les Ecrins nad Brianconom sta v vrhu Aiguille de Sialouze (3576 m) preplezala 13 raztežajev dolgo smer Unchi maka (7c+/8a, 400 m). Linija poteka v navpičnem granitu in se konča na samem vrhu gore. Poleg najtežjega dela, ki je ocenjen z 8a, je v smeri še šest raztežajev ocenjenih med oceno 7a in 7c+. Martina je pred nekaj dnevi v plezališču LE Maquis preplezala smeri Twenty god (8a+) v drugem poskusu in smer Grattacul (7c+) na fleš.

Vir in fotografije: Martina Čufar Potard

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.