Lovenjak Sudar prosto v Mrzli gori

Objavljeno: 18. Junij 2019 - 21:36
Komentarji: 0 komentarjev

Zan Lovenjak Sudar je v Mrzli gori preplezal smer Mihov 7. zobek (7c+, 250m).

Korošec, ki je bil do sedaj bolj znan kot odličen balvanski plezalec (zelo dober tudi v špornih smereh), se je v družbi Jerneja Kruderja podal v svojo prvo daljšo smer v hribih. Izbor je padel na Mrzlo goro in tamkajšnjo smer Mihov 7. zobek

Avtor smeri je Sašo Ocvirk, ki je smer opremil in prvi preplezal (najtežji raztežaj je preplezal na top rope) jeseni 2014. Gre za delno navrtano smer - navrtana so vsa varovališča razen dveh, katera se da urediti na ruševju, najtežji raztežaj je v celoti navrtan, ostali pa so navrtani, tam kjer je težje in kjer se drugega varovanja ne da urediti. V smeri je še nekaj klinov.

Prvi prosti vzpon v celoti je uspel Jerneju Kruderju, danes pa je Zan Lovenjak Sudar ob svojem debiju v "bigwallu" opravil drugo prosto ponovitev.

Vris smeri (avtor Sašo Ocvirk, arhiv friko.si).

Vir in naslovna fotografija: Zan Lovenjak Sudar.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.