Lindič s prvenstveno smerjo v Kanadi

Objavljeno: 10. April 2019 - 09:37
Komentarji: 0 komentarjev

Luka Lindič se je konec marca in v začetku aprila mudil v kanadskem Skalnem gorovju. Tam je v navezi z Nemko Ines Papert in Američanko Brette Harrington preplezal prvenstveno smer v vzhodni steni gore Mount Fay (3235 m).

Nova smer, ki so jo preplezali 2. in 3. aprila nosi ime The sound of silence (M8, WI 5, 1100 m) in je posvečena v spomin na pokojnega kanadskega alpinista Marc-Andre Leclerca.

Prav z Leclercom je Lindič leta 2016 že poskušal v še nepreplezani mogočni vzhodni steni, a sta zaradi neugodnih razmer morala takrat načrt opustiti. Stene so se že leta 1984 lotili Kanadčani Barry Blanchard, David Cheesmond in Carl Tobin, ki so preplezali novo smer (V/VI 5.8 WI5), a so se osrednjemu najtežjemu delu stene izognili z dolgim prečenjem v desno. Naveza Lindič-Papert-Harrington je v steno vstopila po obstoječi smeri, kjer pa je stara smer prečila desno, je trojica nadaljevala naravnost.

Virin fotografije: Luka Lindič fb profil in planetmountain.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.