Lindič in Papertova preplezala Ledenko

Objavljeno: 6. Januar 2020 - 17:56
Komentarji: 0 komentarjev

Ledenka velja za eno najbolj znamenitih smeri v Savinjskih Alpah, brez dvoma pa za eno najtežji lednih smeri na Slovenskem.

Luka Lindič je na svojem facebook profilu sporočil, da sta z Ines Papert preplezala smer Ledenka. Gre za znamenito smer 550 metrsko ledno smer v Rinkah (točneje med Štajersko Rinko in Koroško Rinko ali Križem).

Prvi jo je leta 1991 preplezal Franček Knez s soplezalci in oceni VII+ A0, 90°. Prvo ponovitev je leta 1993 v solovzponu opravil Janko Oprešnik, od takrat pa je imela obiska le še nekaj navez, ki so oceno postavile na VIII+, 95st.. Med njimi je pred desetimi leti bil prav Luka Lindič.

Vir in fotografije: Luka Lindič.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.