Levičnik in Volontar prosto čez Rumeno diagonalo

Objavljeno: 5. September 2019 - 10:01
Komentarji: 0 komentarjev

Bor Levičnik (AO Ljubljana Matica) in Matija Volontar (AO Jesenice) sta v jugovzhodni steni Nad Šitom glave preplezala smer Rumena Diagonala.

Oba omenjena akterja sta imela imela z njo še neporavnani dolg - pred nekaj leti je bil "fajt" priti čez smer že samo po kompletih, tokrat sta jo pa oba zmogla prosto. 

Ne tako pogosto plezano 200 metrsko smer, ki sicer nudi kratek pristop in v poletju popoldan prijetno smer, sta prva preplezala Andrej Božič in Matjaž Deržaj leta 1979 ter takrat ocenila VI-, A2. Prosti vzponi v njej so še redkejši. Prva znana tovrstna ponovitev je iz leta 2010, ko sta jo zmogla Andrej Erceg in Tomaž Jakofčič. Takrat sta ji prisodila VIII in  in oznako “naj” med težjimi raztežaji v okolici Vršiča.

Vir in fotografije: AO Ljubljana Matica.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.