Ledenka je še vedno aktualna

Objavljeno: 5. Marec 2020 - 16:13
Komentarji: 0 komentarjev

Preplezala sta jo tudi Janez Marolt in Marko Volk.

Še ena naveza je zmogla znamenito Ledenko v Štajerski Rinki nad Okrešljem. Po vzponu naveze Lindič-Papert v začetku januarja, je to ledno smer (prva ocena VII+ A0, 90°, danes M8) zmoglo kar nekaj navez. Preplezali so jo Andrej Jež in Žiga Oražem, Luka Stražar in Nejc Breščak, Sebastian Hamberger in Gašper Kresnik, Grega Lačen in Georg Fieger, pa Marko Mavhar in Marko Volk...

Slednji je bil tudi akter letošnjega zadnjega znanega vzona. Skupaj z Janezom Maroltom sta jo preplezala konec februarja. Marko tako že drugič letos.

Plezalca sporočata, da se jima je v prečki odlomila polica. Sedaj je (še) malo težje... 

Vir in fotografije: Janez Marolt.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.