Lažje do vrha Everesta?

Objavljeno: 18. Maj 2016 - 22:11
Komentarji: 0 komentarjev

Alpinisti ponovno stali na vrhu sveta.

Turbolentni dogodki pod Everestom (potres v Nepalu in plaz na normalki pod Everestom) v zadnjih dveh sezonah so poskrbeli, da so pred dnevi po slabih treh letih alpinisti spet dosegli najvišji vrh sveta. Ob tem pa je prišla informacija in prve fotografije, ki nakazujejo, da bi lahko normalni pristop sedaj bil še za odtenek lažji.

Hillaryjevi stopnji (nahaja se med južnim vrhom Everesta in vrhom Everesta, vznožje Hillaryjeve stopnje je na višini  8776 metrov), ki predstavlja plezajočim na Everest zadnje strmo in težko mesto, je po vsej verjetnosti ob lanskoletnem potresu prišlo do podora skal in le ta je izgubila precej strmine in ostrine. Posledično naj bi bil vzpon preko nje sedaj lažji.

V pričakovanju bolj podrobnih podatkov, ki bodo prve informacije potrdili ali ovrgli pa si poglejmo, kako je vzpon čez to 15 metrsko skoraj navpišno steno izgledal do sedaj:

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.