Lačen plezal v Karnijcih

Objavljeno: 20. September 2016 - 18:36
Komentarji: 0 komentarjev

Grega Lačen (AK Črna) je našo predpoletno in poletno alpinistično rubriko redno polnil s svojimi vzponi doma in na tujem.

Višek sezone mu je bila odprava v Kirgizijo, kjer se je v družbi s soplezalcem Andrejem Gradišnikom (AK Ravne) spopadel z najznamenitejšo smerjo v dolini Ak Su, Perestroika Crack (VIII+/IX-), ki se nahaja v gori Pik Slesova (4240m) in jo uspešno, prosto preplezal.

Septembra se je v družbii Avstrijca Georga Fiegerja odpravil v Karnijce, v Kellerwand in tam preplezala smeri Novelle sensatione (VIII-, 450m) in Via Carnici (VII+, 450m).

Smeri sta pravi old school klasiki, v dobri skali in krasnem ambientu.

Vir in fotografija: AK Črna.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.