Lačen odlično v Triglavu in Torre Veneziji

Objavljeno: 16. Avgust 2019 - 15:38
Komentarji: 0 komentarjev

Grega Lačen (AK Črna) je s soplezalcem Georgom Fiegerjem pred kratkim obiskal severno steno Triglava in italijanske Dolomite. V Triglavu sta plezala najprej smer Na drugi strani časa (VIII), ki se konča na Skalaškem turncu, v zgornjem nadstropju pa sta nadaljevala po Srpu (VII), ki se začne na vrhu Gorenjskega turnca. Za skupnih 1000 metrov sta porabila 11 ur. Lačen je smer preplezal prosto na pogled, razen najtežjega raztežaja, ki je šel v drugo.

V Dolomitih, natančneje v Torre Venezia pa sta plezala smer Rondo Veneziano (IX-, 450 m). Najtežji raztežaj, ki je “bulder” čez streho ni šel v prvo prosto, ni pa bilo volje ponavljati.

Vir in fotografija: AK Črna.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.