Lačen in Gradišnik na odpravi v Kirgiziji

Objavljeno: 30. Julij 2016 - 14:14
Komentarji: 0 komentarjev

20. julija sta Korošca Grega Lačen (AK Črna) in Andrej Gradišnik (AK Ravne) odpotovala v Kirgizijo, v stene doline Ak Su, v področje, ki leži na nadmorski višini od 3.000 m do 5.000 m.

V alpinističnem svetu je poznana predvsem po svojih zahtevnih, strmih in visokih granitnih stenah, ki so jih tuji alpinisti prvič odkrili leta 1989. Od takrat je to področje obiskalo kar nekaj odprav, med njimi tudi tri slovenske.

Cilj Grege in Andreja je prosto preplezati najznamenitejšo smer v dolini - Perestroika Crack (IX-, 900m). Smer se nahaja v gori Pik Slesova (4240m).

Fanta se vrneta 6. avgusta, pomeni, da bomo že kmalu deležni informacij o njuni tamkajšnji plezalni dejavnosti.

Vir in fotografije: AK Ravne.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.