Karo in Lindič z novo smerjo v Široki peči

Objavljeno: 13. Avgust 2019 - 16:13
Komentarji: 0 komentarjev

Silvo Karo in Luka Lindič sta v severni steni Široke peči preplezala novo smer: Steber - spominska smer Frančku Knezu (VII, 800 m).

Široka peč, severna stena
Prvenstvena smer Steber - spominska smer Frančku Knezu
Plezala: Luka Lindič in Silvo Karo
Datum: 12. 8. 2019
čas: 10 ur
Ocena: VII
Dolžina: 800m

Opis: Smer začne na najnižji točki Široke peči. Slediš vodnemu žlamborju (odlična skala), ko se razcepi v dva, slediš desnemu, ki te pripelje na raz kjer z desne strani vstopi smer Dibonov raz. Po njej en raztežaj, pod veliko rumeno streho, tam zaviješ levo na raz, temu potem slediš neprestano. Sledijo lepi prehodi v odlični skali. Zgornji navpični steber (krušljiv) obidemo po rampi rahlo desno, nato pa se spet vremo na steber, ki mu sledimo vse do vrha.

Vir in fotografije: Silvo Karo.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.