Jernej Kruder preplezal Vražjega Roberta, 8b+

Objavljeno: 23. Januar 2018 - 12:44
Komentarji: 0 komentarjev
Vir: Jernej Kruder FB profil

Jernej Kruder opravil prosto ponovitev smeri s povezavo dveh najtežjih raztežajev.

Jernej Kruder je v Osapski steni opravil prosto ponovitev več raztežajne smeri Vražji Robert (8b+). Gre za alpinistični vzpon, saj je smer opremljena le s klasičnim varovanjem, varovališča pa so opremljena s svedrovci.

Prvo prosto ponovitev smeri drži Igor Kalan, sledili pa so mu še Marko Lukič, Franci Jensterle, Martina Čufar, Miha Valič, Luka Krajnc in Luka Lindič. Prav slednji je leta 2014 kot prvi povezal dva najtežja raztežaja, ki skupaj predstavljata okrog 40 metrov dolg in previsen vzdržljivostni izziv, ocenjen z 8b+. V tej različici je smer preplezal tudi Jernej Kruder, ki je kot zelo težavnega izpostavil še slabo opremljen četrti raztežaj, ocenjen s 7a. Lažji je le s svedrovci opremljen zaključek smeri, ocenjen s 6b+.

Kratek video si lahko ogledate na povezavi - Jernej Kruder, Vražji Robert (8b+)>>>

Vir in fotografija: Jernej Kruder FB profil

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.