Izšel je Plezalni vodnik Debela peč

Objavljeno: 12. Junij 2019 - 11:15
Komentarji: 0 komentarjev

Do sedaj je bila večini plezalcev severna stena Debele peči večinoma poznana po treh smereh, ki so bile v prikazane v Alpinističnem vodniku Slovenske stene. Tisti res zagrizeni, pa so lahko poiskali nekaj dodatnih informacij v starejšem vodniku Vzhodne Julijske alpe, ali preko skeniranih skic in vrisov ki krožijo po alpinistični sceni.

Da bi to področje uredili in popisali vso alpinistično dejavnost, so člani AO Radovljica izdali Plezalni vodnik Debela peč, ki je plod nešteteih prostovoljnih ur. Vodnik obsega 100 strani in vsebuje opise, vrise in skice za vseh 36 smeri v steni. Vodnik je narejen tako, da je kar se da pregleden in uporaben za vse, ki si želite podati plezati v Debelo peč. Stena je primerna za alpiniste, ki uživajo v različnih težavnostih stopnjah, razpon smeri je namreč od ocene IV do IX- . Poleg vodniškega dela vsebuje tudi nekaj zapisov in zgodb iz alpinističnih dogodivščin v stenah Debele peči.

Nakup vodnika je možen v pisarni društva PD Radovljica v času uradnih ur (PON  9.00 do 12.00, SRE 9.00 do 12.00 in 16.00 do 18.00) ali z naročilom na email aoradovljica@gmail.com.

Cena za vodnik znaša 15 EUR + stroški pošiljanja (3 EUR za 1 knjigo, 4 EUR za 2-3 knjige, 5 EUR za 4+ knjig).

Vzorec vodnika >>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.