Intuicija - prvenstvena smer v Ojstrici

Objavljeno: 26. Februar 2020 - 18:20
Komentarji: 0 komentarjev

Samo Supin In Marko Volk sta v Ojstrici preplezala novo smer.

13. 2. 2020 sta "lokalca" Samo Supin in Marko Volk v Ojstrici splezala prvenstveno ledno smer, jo poimenovala Intuicija ter ocenila z WI4+, 90°/ 30°- 80°.

Opis: Od odcepa Kocbekove grape desno navzgor do mesta, kjer se grapa razcepi. Po desni (v levi je okno) navzgor cca. 100m in nato levo na široko snežno pobočje (smer Palouz-Tscshada). Proti levi preko pobočja v grapo in po njej ob steni proti desni navzgor pod leden jezik. Po strmem ledu v šestem raztežaju navzgor na vršno snežišče (stik z varianto Tschadove smeri. Po njej še približno 150m do roba stene. Sestopov je možnih več. Plezala sva 6 ur.

Prvo ponovitev in hkrati prvo solo ponovitev je 21. februarja 2020 opravil Marko Volk in za vzpon potreboval 3 ure. Sestopil je v Robanov kot.

Drugo ponovitev sta dan kasneje, 22. februarja opravili Anja Petek (AK Rinka) in Neli Penič (AO Železničar).

Vir in fotografije: Marko Volk.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.