Gorenska diretisima, prvenstvena smer nad dolino Možnice

Objavljeno: 26. Marec 2018 - 15:20
Komentarji: 0 komentarjev

Miha Zupin (AO Kranj) in Miha Zupan (AO Tržič) sta 22. marca 2018 nad dolino Možnice (v steni Vrh Ribežnov), preplezala prvenstveno smer Gorenska diretisima.

Ocena smeri IV+, 4, 85-90°/ 45-70°, višina stene 750 metrov, plezala sta 9 ur.

Za smer je značilno izpostavljeno plezanje s slabim vmesnim varovanjem in ne najboljšimi sidrišči. Smer po oceni prvih plezalcev še najbolj spominja na Grapo med Travnikom in Šitami.

Opis vzpona najdete na tej povezavi >>>

Vir in fotografije: Miha Zupan, AO Tržič.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.