Gietl prvi solo pozimi prečil Tri Cine

Objavljeno: 1. Marec 2020 - 17:19
Komentarji: 0 komentarjev

Južnotirolski alpinist Simon Gietl je sam opravil prečenje vseh petih vrhov Treh Cin.

Vseh pet vrhov - Zahodno Cino, Veliko Cino, Malo Cino, Punto di Frida in Najmanjša Cino (Cima Ovest, Cima Grande, Cima Piccola, Punta di Frida a Cima in Cima Piccolissima) - je preplezal z enim bivakom med 24. in 25. februarjem. Bivakiral je med Zahodno in Veliko Cino.

Simon Gietl je pred tremi leti (17. marca) z Michijem Wohllebnom opravil prvo zimsko prečenje vrhov skupine Treh Cin. Prvo solo prečenje poleti je leta 1961 opravil belgijski alpinist Claude Barbier 

Vir in fotografija: planetmountain.com.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.