Gerbec s trisom smeri nad Jezerskim

Objavljeno: 13. December 2019 - 12:00
Komentarji: 0 komentarjev

Klemen Gerbec je v v slabem tednu v stenah nad Jezerskim preživel tri plezalne dneve.

Najprej se je v petek z Gašperjem Pintarjem in Markom Aničinom neizmerno zabaval v Grintovcu. Plezali so Steber in Ledenega zmaja v zgodnjem delu. Glede razmer dodajamo le Gašperjev komentar: "Razmere so bile tako dobre da razen tega ni nič za povedat, ker je bilo kr mal brezveze."

V led okovovane stene Klemnu niso dale miru, zato je že v nedeljo sam plezal kombinacijo Teranova – Lastovka – Trojka. V sredo pa sta z Maticem Štrancarjem plezala Zajedo Ekar-Jamnik, oziroma nje zimsko varianto, ki gre po ploščah desno od zajede in se skale ne dotakne niti enkrat. Plezala sta po debeli trdi skorji, ki proti vrhu smeri (enako v Trojki) postaja vse tanjša dokler ne plezaš le še na ravnotežje in kljub nižji naklonini do vrha ostaneš napet. 

Vir in fotografije: Klemen Gerbec/AO Kranj.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.