Fine Jade, 5.11a - video

Objavljeno: 22. Junij 2016 - 16:04
Komentarji: 0 komentarjev
Del smeri Fine Jade.

Klasika v puščavi Moab, zvezna država Utah.

Mammut predstavlja drugi vzpon iz sklopa predstavitve nakaterih najbolj atraktivnih klasičnih smeri na svetu. Tokrat sta se plezalki Caroline "Caro" North in Stephanie "Steph" Davis spopadli s počmi v navpični smeri Fine Jade. Prvenstveni vzpon v smeri sta leta 1984 opravila Chip Chase in Pat Ellingwood. 100 metrov dolga smer v peščenjaku se začne s previsno počjo, do vrha pa sledi serija poči, širokih za dlani ali prste. Najtežja dva raztežaja sta ocenjena s 5.11a po ameriški ocenjevalni lestvici, kar v prevodu v francosko ocenjevalno lestvico pomeni 6c+. Več o vzponu si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vir: mammut.ch

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.