Fabian Buhl s padalom s Cerro Torreja - VIDEO

Objavljeno: 2. Marec 2020 - 15:09
Komentarji: 0 komentarjev

Prvi polet z vrha brez pomoči helikopterja.

Fabian Buhl je v začetku februarja z Lauro Tiefenthaler in Raphaelo Haug po smeri Ragni priplezal na Cerro Torre (prva ponovitev smeri v letošnji sezoni). Po bivakiranju tik pod vrhom gore je nato z vrha poletel z jadralnim padalom. 
Gre za prvi polet z vrha brez pomoči helikopterja.

Prva sta z vrha Cerro Torreja leta 1988 poletela brata Matthias in Michael Pinn potem, ko ju je na vrh dostavil helikopter. Drugi uspešen polet je leta 1991 opravil Roman Tschurtschenthaler. Tudi je na vrh prišel s pomočjo helikopterja. 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.