Dva dni v Štajerski Rinki

Objavljeno: 29. Januar 2020 - 17:38
Komentarji: 0 komentarjev

Neli Penič (AO Železničar) in Jurij Tratar (AAO) sta 14. in 15. 1. 2020 plezala Direktno smer v Štajerski Rinki.

Direktna smer s svojimi 600 metri velja za veliko klasiko sten v Kamniško-Savinjskih Alpah. Prva sta jo preplezala Rado Kočevar in Milan Pintar leta 1953, prvo zimsko ponovitev pa je doživela leta 1968 (od 29.01. do 01.02.), ko sta jo preplezala Silvo Jošt in Lojze Golob. Danes letni vzpon nosi oceno VI (VI-,A0)/V-VI.

Neli in Juij sta za vzpon porabila dva dni, sneg je bil načeloma dober, količina je z višino padala, prav tako kvaliteta. O njunem vzponu pa si preberite več tukaj.

Vir in fotografije: Jurij Tratar/AAO.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.