Denis Urubko - video portret (1.del)

Objavljeno: 31. Oktober 2016 - 18:40
Komentarji: 0 komentarjev

Kazahstanec Denis Urubko velja za enega najuspešnejših himalajcev vseh časov. S pomembnim poudarkom, da je Urubko še vedno aktiven. 

Leta 2009 je dosegel vrh njegovega zadnjega osemtisočaka, Čo Oja in s tem postal petnajsti alpinist, ki mu je uspelo priplezati na vseh štirinajst (na prvega, Everest, je priplezal leta 2000). Na vse je priplezal brez pomoči dodatnega kisika.

Na tri je priplezal po prvenstveni smeri (Čo Oju, Manaslu, Broad Peak), na dva pa kot prvi pozimi (Makalu, Gašerbrum II).

Njegovo alpinistično pot si v video portretu (prvi del) lahko ogledate spodaj. 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.