Čujić in Matković ponovno udarila z novo smerjo v Paklenici

Objavljeno: 18. Maj 2020 - 21:52
Komentarji: 0 komentarjev

Naveza Boris Čujić/Ivica Matković velja za pojem težkih športnih smeri v Paklenici. Tudi drugje po svetu sta skupaj pustila viden pečat.

Njun opus smeri v Paklenici se je začel konec devetdesetih let prejšnjega stoletja. Prva velika smer je bil Sedmi kontinent (7b+) v Debelom kuku leta 1998. Sledile so smeri Nema Dinka do Dinka (7b), Vila Velebita (7b+), Zlatne godine (7c), Zenit (7b), Ultimate fight (7b) ter 50 and life to go (6c+) - vse v steni Anića kuka.

Njuna zadnja smer je Besmrtnici, ki teče levo od Mosoraške smeri. Težave v 360 metrski smeri ne segajo čez 6c. 

O zgoraj opisanih smereh, pa še mnogih drugih pa si bomo kmalu lahko prebrali več v Čujićevi knjigi Zlatne godine, ki bo kmalu izšla pri zagrebški založbi Libricon.

Vir: Boris Čujić in projectbeta.rocks.

Foto: Stipe in Iva Božić.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.