Cuder in Benet z novim slapom nad Mangartskimi jezeri

Objavljeno: 22. Januar 2020 - 17:56
Komentarji: 0 komentarjev

Tine Cuder (AO Bovec) in Roman Benet sta v zatrepu strme doline Plazje, v vznožju Travnika, visoko nad Mangartskimi jezeri preplezala nov slap. Poimenovala sta ga Bržinc (WI 5+, 150 m).

Do vstopa v smer se pride po dveh urah hoje: slediš stezi, ki pelje na Mangartsko sedlo, mimo vseh že znanih slapov (Babau, Demoklejev meč …), ki visijo na levi strani strmega podstenja Travnika.

V smeri sta varovala na lednih vijakih, nazaj sta se vračala v območju vzpona (dvakrat stojišče Abalakov, enkrat okrog sveče).
Če bo slap v prihodnje pogosto plezan, je zaradi varnosti smiselno urediti spuste v skali (s svedrovci).

Opombe: Bržinc je rateško ime za Plazje, Roman je omenil, da je slap pravi Biser Plazja.

Vir: primorskestene.com in Tine Cuder fb profil.

Fotografiej: Tine Cuder.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.