Črnučani na Ranrapalci

Objavljeno: 10. Julij 2019 - 09:55
Komentarji: 0 komentarjev

20. junija je v Peru odšla tričlanska odprava Črnuškega alpinističnega odseka (ČAO).

Ekipo sestavljajo trije člani, predstavniki treh generacij: Aljoša Hribar, Primož Sedej in Ahac Istenič.

Glavni cilj odprave je plezati na šesttisočake in v steni El Sfinge. 

Prvi (aklimatizacijski) poskus je bil vzpon na Vallunaraju (5.686 m), kjer pa so se na grebenu (ok. 5450 m) zaradi napihanega in nepredelanega snega obrnili. So pa zato bili uspešni pri vzponu na šestisočak Ranrapalca (6.162 m). Na vrh sta se po smeri North Face (D+, 900m) povzpela Aljoša Hribar in Primož Sedej. Za vzpon in sestop do bivaka sta potrebovala 19 ur. Ahac Istenič je  zaradi bolezni ostal v baznem taboru.

Vir in fotografije: aocrnuce.si.

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.