Balažic in Kozole z novo smerjo v Triglavu

Objavljeno: 13. Marec 2020 - 19:16
Komentarji: 0 komentarjev

Smer Za prijatelje je skupek večih smeri  - Skalaške čez sodčke, Variante na Zlatoroge police, Štajerskega stebra in Prusik-Szalayeve smeri.

Matej Balažic (AO Tam) in Marjan Kozole (AK Vertikala) sta v Triglavski severni steni preplezala novo smer Za prijatelje (V/M5+, 90+°/70°-80°, 1000m). Smer sta posvetila "vsem prijateljem, ki jih ni več med nami." Preplezala sta jo v dveh dneh med 15. in 16. februarjem 2020 

Smer za prijatelje je kombinacija oziroma skupek štirih že obstoječih smeri smeri v Steni - Skalaške čez sodčke, Variante na Zlatoroge police, Štajerskega stebra in Prusik-Szalayeve smeri.

Vir in fotografije: planetmountain.com in pdtam.org.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.