Anja Petek in Boštjan Humar uspešna v Andih

Objavljeno: 19. Julij 2019 - 10:27
Komentarji: 0 komentarjev

Anja Petek  (AK Rinka) in Boštjan Humar (AO Kamnik) v treh tednih priplezala na Urus Este, Tocllaraju, Alpamayo, Pisco Oeste in Huandoy Norte.

Tudi v letošnjih poletnih tednih je v Južni Ameriki, točneje v tamkašnjih Andih precej slovenskih alpinistov. Med njimi sta tudi Anja Petek in Boštjan Humar, ki sta v dobrih treh tednih opravila kar nekaj zelo lepih vzponov oziroma pristopov na tamkajšnje pet in šesttisočake.

Prvi teden sta opravila aklimatizacijski vzpon na Urus Este (5.420m) po normalni smeri (ocena PD-). Dva dni za tem sta splezala na Tocllaraju (6.032m), po severozahodni smeri, ki je tehnično zahtevnejša (ocena D). Drugi teden pristopila na Alpamayo (5.947m) po Francoski smeri (D/D+), tretji teden pa na Pisco Oeste (5.752 nmv, ocena vzpona PD) ter prva letos preplezala Vzhodno smer (D) v Huandoy Norte (6.395 nmv).

Vir in fotografije: Anja Petek in Boštjan Humar.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.