Alpinistična akademija Silvo Karo

Objavljeno: 16. Avgust 2019 - 09:27
Komentarji: 0 komentarjev

Ste ambiciozni, si želite alpinistično znanje nagraditi, zabiti kak klin, splezati kakšno prvenstveno smer, doživeti duh alpinizma osemdesetih?

Silvo Karo, slovenska alpinistična legenda - protagonist zlate dobe slovenskega alpinizma, vabi v Alpinistično akademijo Silvo Karo.

Status: alpinist, starost do 30 let. 
Skupine: od 6 do 8 alpinistov.
Izbor: Pripišite svojih 10 najpomembnejših vzponov v skali in kratek alpinistični CV.
Kontakt: silvo.karo@gmail.com

Rok prijave: do 25. avgusta 2019

Silvo Karo: "Mladi alpinisti in alpinistke!

Res dolgo časa sem razmišljal, ali se lotiti tega, pa sem se spomnil časov, ko sem bil sam na začetku alpinistične poti, poln energije, pričakovanj, željan znanj in izkušenj. Imel sem privilegij učiti se pri največjem mojstru – Frančku Knezu.

»Prvič sem imel priložnost gledati mojstra pri delu. Že res, da ti alpinistična šola da nekaj osnov, je pa treba nadaljevati študij pri mojstrih – in Franček je bil takrat največji. Njegova neverjetna lahkotnost gibanja, iskanja prehodov, nameščanja varovanja, hitro zabijanje klinov so dajali občutek, da sploh ni težav.«

Zdaj je čas, da tudi sam prenesem nekaj znanja na vas, da bo vaša pot v svet alpinizma čim varnejša. Septembra bom organiziral večdnevne plezalne tabore v osrčju Julijskih Alp. Poudarek bo predvsem na nameščanju varovanja, saj je to najvitalnejši del alpinizma, organizaciji opreme, načrtovanju vzponov, iskanju možnosti za nove smeri …

Ne bom vas učil "abecede", niti "besed", to seveda že znate, bomo pa sestavljali "stavke", da boste v nadaljevanju lahko lažje spisali kakšno lepo alpinistično "pravljico" ..."

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.