Alex Honnold solo v smeri Bear's reach - video

Objavljeno: 12. December 2016 - 14:29
Komentarji: 0 komentarjev

Alex Honnold je v spomin na Dana Osmana opravil hitrostni solo vzpon v smeri Bear's Reach.

Eden najboljših plezalcev današnjega časa Alex Honnold je v steni Lover's Leap opravil hitrostni solo vzpon v smeri Bear's Reach. Najbolj znan solo vzpon v tej smeri je opravil Dan Osman. Za 120 metrov visoko smer, ocenjeno s V+ po UIAA ocenjevalni lestvici, je potreboval 4 minute in 25 sekund. Honnold je po dvajsetih letih s smerjo opravil še 10 sekund hitreje. Posnetek obeh vzponov si lahko pogledate v spodnjem videu.

Alex Honnold

Dan Osman

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.