Adam Ondra v Dawn Wall - 2. dan

Objavljeno: 16. November 2016 - 21:41
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Pavel Blažek

Adam Ondra je drugi dan zaključnega vzpona v smeri Dawn Wall uspešno preplezal načrtovane raztežaje od 10 do 13.

Deseti raztežaj (8b+) je preplezal v drugem poskusu, enajsti raztežaj (8a+) pa je preplezal v prvem poskusu. Nato je sledil najtežji raztežaj drugega dne, ocenjen z 8c. V prvem poskusu je, zaradi odlomljenega stopa, padel v samem zaključku. Na enakem gibu je padel tudi v drugo. V tretjem poskusu je padel takoj na začetku raztežaja, v četrto pa mu je končno uspelo preplezati celotno dolžino. Za zaključek je v prvem poskusu opravil še s trinajstim raztežajem (8a).

Ena od zanimivosti drugega dne je bila, da mu je Heinz Zak pred začetkom plezanja v steno prinesel nekaj priboljškov, med katerimi je bila tudi temna čokolada. Enako je namreč storil tudi Alex Honnold, ki je z enako gesto pri prvem prostem vzponu presenetil Tommyja Caldwella in Kevina Jorgensona.

Adam Ondra je zdaj pred najtežjimi raztežaji v smeri, ki so ocenjeni z 9a, 9a in 8c+ in zaključujejo polovico smeri. Če bodo razmere dopuščale bo s plezanjem nadaljeval po dnevu počitka.

Vir: Adam Ondra; Rock&Ice; Planetmountain.com

Naslovna fotografija: Pavel Blažek

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.