Adam Ondra presenečen nad kompleksnostjo smeri Dawn Wall

Objavljeno: 3. November 2016 - 15:42
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Pavel Blazek

Adam Ondra dobro napreduje s študiranjem smeri Dawn Wall.

Adam Ondra nadaljuje z delom v najtežji prosto preplezani smeri v steni El Capitana. Njegov fokus je še vedno usmerjen predvsem v najtežje raztežaje 14, 15 in 16. Včeraj je iz stene sporočil dobro novico, da je prosto preplezal najtežji del 15. raztežaja, ki je ocenjen z 9a. Presenečen je nad kompleksnostjo smeri, saj je pričakoval nekoliko lažje delo. Ob tem je ponovno pohvalil Tommy-a Caldwell-a in Kevin-a Jorgeson-a, ki sta leta 2015 opravila prvi in edini prosti vzpon v steni.

Glavni cilj češkega plezalca je še vedno, da smer prepleza prosto v enem zamahu. Prav zato se je lotil natančnega študiranja vseh 32 raztežajev. Glavni vmesni cilji so prosto preplezati vse najtežje dele v smeri. Ocenjuje, da mu do zadnjega dejanja manjkata še najmanj dva tedna.

Vir: Black Diamond

Naslovna fotografija: Pavel Blazek

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.