Adam Ondra preplezal prvih 9 raztežajev

Objavljeno: 15. November 2016 - 15:53
Komentarji: 0 komentarjev

Adam Ondra je včeraj začel z zaključnim vzponom v smeri Dawn Wall v El Capitanu.

S plezanjem je začel ponoči in po šestih urah plezanja dosegel vrh devetega raztežaja. Ocene teh raztežajev so 7b, 7c+, 8a+, 7b, 7c, 8a+, 8b+, 8b in 8a+. Čeprav razmere v steni niso bile optimalne, je bil cilj prvega dne dosežen.

Danes ima v načrtu preplezati raztežaje od 10 do 13, ki so ocenjeni z 8b+, 8a+, 8c in 8a+. Potem sledi dan počitka in nadaljevanje v najtežjih treh, ocenjenih z 9a, 9a in 8c+, kar po raztežajih pomeni, da bo dosegel polovico smeri.

Viri: Adam Ondra; Black Diamond

Naslovna fotografija: Adma Ondra v šestem raztežaju; fotografija: Heinz Zak

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.