Adam Ondra opravil z najtežjim delom smeri Dawn Wall

Objavljeno: 20. November 2016 - 10:36
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Pavel Blažek

Adam Ondra v dveh dneh čez raztežaje 14 do 17.

Predvčerajšnjim je začel s plezanjem v štirinajstem raztežaju, ocenjenim z 9a. Poskusil je kar sedemkrat, vendar njegovo plezanje preko dneva ni bilo na ravni, da bi lahko uspešno zaključil z eno od dveh najtežjih dolžin v smeri. 

Že zvečer je bila zgodba popolnoma drugačna, saj je dolžino preplezal kar v prvem poskusu. Nato je v temi plezal v petnajstem raztežaju, še enim z oceno 9a v smeri. V prvem poskusu je padel tik pod vrhom, v drugo pa je bil uspešen. Koža na prstih je bila za nadaljevanje preveč boleča, zato se je odločil za počitek.

S plezanjem je nadaljeval že včeraj zjutraj. Po zdaj znanih informacijah je preplezal šestnajsti in sedemnajsti raztežaj, ki sta ocenjena z 8c+ in 8b+. S tema dolžinama je zaključil z najtežjim delom smeri.

Vir Black Diamond

Naslovna fotografija: Pavel Blažek

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.