3 prvenstvene smeri za AK ravne v Badnjevici

Objavljeno: 10. Maj 2019 - 13:25
Komentarji: 0 komentarjev

Zdaj že tradicionalno vsako leto Stanko Mihev – Miha, Marjan Turšič - Manjana in Marinka Dretnik v času prvomajskih praznikov obiščejo katerega izmed ne tako znanih plezalnih draguljev v sosednjih državah in se vrnejo s preplezanimi prvenstvenimi smermi. Letos so se odločili za sotesko Badnjevica na Hrvaškem, ki jo na zemljevidu najdete, če prst postavite med Split in Makarsko.

Badnjevica sicer bolj kot po plezanju slovi po kanyoningu. Miha in Manjana imata v tem delu sveta sicer že preplezano eno prvenstveno smer, Vonj kadulje (IV+/II-III). Tokrat sta v navezi z Marinko Dretnik, čemur bi skoraj lahko rekli sveta trojica, preplezala še tri nove:

  • 7 odtenkov plezanja, IV-/II-III, višina: 110m, datum: 28.04.2019,
  • Most, IV+/II-III, višina: 110m, 01.05.2019,
  • 9 odtenkov plezanja, IV-/II-III, višina: 140m, 02.05.2019.

Na spletni strani AK ravne je Marinka zapisala, da bi lahko preplezali še kaj več, pa jim zaradi vremena to letos ni uspelo. Med vrsticami lahko torej razberemo, da je prostora za nove smeri še precej. Vsaj do prihodnjega leta…

Stanko Mihev Miha iskalec vojaških in tovornih letal

Miha je tudi strasten iskalec in poznavalec vojaških in tovornih letal, ki so jih sestrelili nad ozemljem naše nekdanje države. Tudi v času obiska Badnjevice mu je uspelo najti ostanke enega letala, ki jih je vestno dokumentiral. Vse tiste, ki morda imajo informacije o sestreljenih letalih iz II. svetovne vojne na naših tleh ali v bližini, prijazno prosi, naj mu posredujejo informacijo na telefonsko številko 041 918 841 ali na elektronski naslov miha.mihev@gmail.com.

Več o tem njegovem delu si lahko preberete tukaj: https://radioprvi.rtvslo.si/2018/04/nedeljska-reportaza-113/

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.