Alpinistična odprava Patagonija 2016 odhaja na pot

Objavljeno: 23. December 2016 - 14:22
Komentarji: 0 komentarjev

Jutri, 24. decembra 2016, odhaja v Argentino alpinistična odprava Patagonija 2016, ki jo sestavljajo Matej Balažic (AO PD TAM Maribor), Blaž Gladek (AO PD Kamnik) in Marjan Kozole (AK Vertikala).

Želijo si čim več plezanja v granitu in ponovitev Hudičeve zajede v Fitz Royu. 

Matej Balažic (AO PD TAM Maribor) je član SMAR - slovenske mladinske alpinistične reprezentance. Leta 2014 se je udeležil odprave na Aljasko in dosegel vrh Denalija po zgornjem delu West Riba.

Blaž Gladek (AO PD Kamnik) je bil udeleženec odprav v Kirgizijo (2014), kjer je med vzponom na sedemtisočak Han Tengri dosegel višino 6700 m (obrnil zaradi omrzlin) in v Yosemite (2015), kjer je preplezal več smeri.

Marjan Kozole (AK Vertikala) pleza že deset let, je alpinistični inštruktor, ima ogromno preplezanih smeri v hribih v Sloveniji in tujini, to pa bo njegova prva odprava.

Vris Hudičeve zajede v Fitz Royu (foto Tadej Krišelj in Luka Krajnc).

Alpinistična odprava PATAGONIJA 2016

Trajanje odprave: od 24. 12. 2016 do 5. 2. 2017

Vodja: Matej Balažic (AO PD TAM Maribor)
Člana:
Blaž Gladek (AO PD Kamnik)
Marjan Kozole (AK Vertikala)

Kratek pogovor z vodjo oprave si lahko preberete tukaj.

Vir in fotografije: pzs.si.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.