Zlata Tanja in srebrni Gregor na svetovnem pokalu v Edinburgu

Objavljeno: 25. September 2017 - 23:23
Komentarji: 0 komentarjev

Člana slovenske paraplezalne reprezentance Tanja Glušič in Gregor Selak sta na tekmi svetovnega pokala v paraplezanju 24. septembra na Škotskem že tretjič letos stopila na zmagovalni oder. Korošica je v svojo zbirko dodala zlato, Gorenjec pa srebrno odličje.

Glušičeva in Selak sta letošnjo tekmovalno sezono začela z dvojno zmago na paraplezalnem mastersu v Imstu v začetku julija, konec julija na prvi tekmi SP 2017 v paraplezanju v Brianconu osvojila srebrno oz. bronasto medaljo, dva meseca pozneje pa svojo zbirko odličij v prestolnici Škotske dopolnila z zlatom oz. srebrom svetovnega pokala.


Gregor Selak in Tanja Glušič v finalni smeri tekme svetovnega pokala v paraplezanju Edinburg 2017.

Gluhoslepa plezalka Tanja Glušič (AK Ravne) je nastopila v kategoriji B3 (omejitev vida), v kateri so tekmovale vse slepe in slabovidne tekmovalke. V finalu je 21-letna Korošica pometla s konkurenco in tako ob odličnem plezanju za sabo pustila drugouvrščeno Italijanko Martino Pellandra in tretjeuvrščeno Italijanko Alessandro Mammi

Gregor Selak (ŠPD Gre gor), športni plezalec z multiplo sklerozo, nekdanji član slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, tekmuje v kategoriji Rp3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem). V strnjeni moški konkurenci se je 28-letni Škofjeločan veselil srebrne medalje. Zmago je slavil Francoz Mathieu Besnard, tretji je bil Britanec Michael Cleverdon.


Tanja zlata in Gregor srebrn na tekmi SP v Edinburgu.

"Super tekma. Kvalifikacijske smeri so bile slabe, upam, da se to spremeni v naslednji sezoni. V finalu je bila Tanja razred zase in je preplezala še enkrat dlje od ostalih finalistk, kar je samo logičen odraz njene odlične pripravljenosti. V Gregovi kategoriji so trije tekmovalci res izenačeni in odločajo malenkosti. Oba z Gregom sva zadovoljna, ampak na naslednji tekmi gremo na zmago!" je nastope svojih varovancev ocenil selektor slovenske paraplezalne reprezentance Jurij Ravnik.

Edinburg je bil pretekli konec tedna kraj srečnega imena za Slovenijo, saj je poleg uspehov paraplezalcev na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Janja Garnbret (Šaleški AO) tam dosegla že svojo četrto zmago v težavnosti letos, Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) pa je bil četrti.


Slovenski reprezentanca v športnem plezanju in paraplezalna reprezentanca skupaj v Edinburgu: Urh Čehovin, Domen Škofic, Tjaša Kalan, Mia Krampl, Janja Garnbret, Gregor Selak, Mina Markovič, Tanja Glušič in Jurij Ravnik.

Paraplezalce v letošnji sezoni sezoni čakata še dve tekmi svetovnega pokala, in sicer 7. in 8. oktobra v Sheffieldu (Velika Britanija) ter 2. in 3. decembra v Bangaloreju (Indija).

Pripravila Manca Čujež, PZS.
Foto: Jurij Ravnik, Urh Čehovin

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.