Zlata Janja Garnbret na 2. Triglav The Rock Ljubljana

Objavljeno: 20. Maj 2018 - 16:27
Komentarji: 0 komentarjev

Zmagovalca 2. Triglav The Rock Ljubljana, mednarodnega tekmovanja v balvanskem plezanju, sta Janja Garnbret (SLO) in Jan Hojer (NEM). Ambasador tekmovanja Jernej Kruder je tekmovanje končal na 2. mestu, Vita Lukan je bila tretja. Plezalni spektakel, ki poteka po pravilih Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), si je tudi tokrat ogledalo veliko ljudi, ki si bodo dogodek zapomnili tudi po aktivnostih, ki jih je Kongresni trg ponujal.

Letošnja izvedba tekmovanja Triglav The Rock Ljubljana je že na kvalifikacijah v Kopru postregla s pestro udeležbo in velikim številom prijavljenih tekmovalcev, zaradi česar so organizatorji podaljšali čas, v katerem se je bilo mogoče z dobrim plezanjem uvrstiti na tekmovanje. Na sobotni štartni listi so bili plezalci iz 15 držav, v finale se je uvrstilo pet Slovencev. Med najelitnejšo šesterico so se uvrstile Vita Lukan, Urška Repušič in Janja Garnbret, prvo ime slovenskega plezanja, v moški konkurenci pa Anže Peharc in ambasador Jernej Kruder.

Dogajanje je vrelišče doseglo ob 20. uri, ko se je pod žarometi in ob bučni glasbi začel finale 2. Triglav The Rock Ljubljana. Brezhibno ga je izpeljala 19-letna Korošica Janja Garnbret, ki je osvojila vse štiri balvanske smeri in ubranila lanskoletni naslov. Prvi up Slovenije, Jernej Kruder, je osvojil tri od štirih vrhov in bil le za las prekratek za popolno slovensko zmagoslavje. Na zmagovalni oder se je s tretjim mestom povzpela tudi Vita Lukan. Anže Peharc si je priplezal četrto, Urška Repušič pa peto mesto. 


Janja Garnbret zmagovalka 2. Triglav The Rock Ljubljana (Foto: Urban Urbanc - Sportida; Vir: Siol.net).

Janja Garnbret, zmagovalka 2. Triglav The Rock Ljubljana: "Tekma je bila res super, ker je prišlo veliko ljudi, vzdušje je bilo neverjetno in plezalci smo zelo uživali. Celotna organizacija je res na zavidljivem nivoju. Tudi vsaka denarna nagrada je zelo dobrodošla. Osebno mi je bil v največji izziv prvi balvan, ko pa sem prebila led, sem samo še uživala."

Jan Hojer, zmagovalec 2. Triglav The Rock Ljubljana: "Tukaj mi je zelo všeč, sama postavitev tekmovanja v središče mesta, vzdušje, glasba, celoten spektakel. Upam, da se bo Triglav The Rock Ljubljana odvijal tudi prihodnje leto in leta zatem. Sam bi se želel vsekakor vrniti."

Jernej Kruder, plezalec in ambasador dogodka: "Zelo sem zadovoljen. Na tej tekmi ni toliko pomembna zmaga, ampak spektakel, ki ga Ljubljana nudi. Tudi letos sem neizmerno užival, kar je vredno več, kot sama zmaga. Najtežji trenutek tekme je bil zadnji balvan, ko sem se zavedal, da bi ga moral za zmago preplezati v prvem poskusu. Ko ga nisem, je pritisk padel in sem res dobro odplezal. Tekma je bila še boljša kot svetovni pokal, saj tu postavljalci lahko malce eksperimentirajo. Užival sem ob glasbi in publiki. Navijači so bili danes odločilni faktor."

Simon Rožnik, idejni pobudnik in direktor Extrema: "Kljub vnovičnemu dežju, ki je malce presekal polfinale, smo res zelo zadovoljni. Zahvaliti se moram partnerjem – Zavarovalnici Triglav in Mestni občini Ljubljana, brez katerih takšnih dogodkov ne bi bilo. Pohvaliti moram tudi svojo ekipo, ki res gara, da dogodek na koncu izpade tak, kakršen je. Mi se veselimo vsakega projekta, ki se ga lotimo in že zremo v prihodnost. Tudi Triglav The Rock Ljubljana bo drugo leto še boljši in bolj spektakularen, kaj točno pa bo čakalo tekmovalce in obiskovalce, naj ostane na tem mestu še skrivnost."

Končni vrstni red - ženske
1. Janja Garnbret / Slovenija
2. Staša Gejo / Srbija
3. Vita Lukan / Slovenija
4. Petra Klingler / Švica
5. Urška Repušič / Slovenija
6. Chloe Caulier / Belgija

Končni vrstni red - moški
1. Jan Hojer / Nemčija
2. Jernej Kruder / Slovenija
3. Gabriele Moroni / Italija
4. Anže Peharc / Slovenija
5. Sergii Topishko / Ukrajina
6. Mickael Mawem / Francija
7. Manuel Cornu / Francija

Celotno fotogalerijo fotografa Urbana Urbanc si lahko ogledate na Siol.net >>

Pripravila: Manca Čujež
Naslovna fotografija: Urban Urbanc - Sportida za Siol.net

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.